Arxiu de categories assegurances

PerMariàngels

Vacances sense ensurts

Les vacances són un moment per relaxar-se i desconnectar, però també és important assegurar-nos que tant nosaltres com els nostres béns estan ben protegits. A continuació, et donem alguns consells per gaudir d’unes vacances sense sobresalts, tant si te’n vas de viatge com si et quedes a casa.

Abans de marxar

  • Seguretat a casa:
    • Demana a un veí o familiar que reculli la correspondència i buidi la bústia.
    • Si pots, programa una encesa i apagada de llums a diferents hores per simular presència.
    • Informa’t sobre les assegurances de llar i les cobertures que inclouen en cas de robatori o altres incidents.
  • Preparació del viatge:
    • Fes una còpia de la documentació important (passaport, DNI, assegurança de viatge) i deixa-la amb un familiar de confiança.
    • Contracta una assegurança de viatge que s’adapti a les teves necessitats i a la destinació.
    • Consulta les recomanacions de viatge del Ministeri d’Afers Exteriors per al teu destí.

Durant el viatge

  • Precaucions bàsiques:
    • No exhibisquis objectes de valor en públic.
    • Guarda els documents importants en un lloc segur.
    • Confia només en taxis oficials i evita caminar sol/a per zones poc il·luminades o perilloses.
    • Fes còpies digitals de les teves fotos i vídeos per evitar perdre’ls en cas de robatori del dispositiu.
  • En cas d’emergència:
    • Guarda els números de telèfon d’emergència del teu país i del destí.
    • Comunica’t amb la teva companyia d’assegurances si tens algun problema.

Gaudeix de les teves vacances amb total tranquil·litat! Seguint aquests senzills consells podràs prevenir possibles problemes i centrar-te en el que realment importa: descansar i passar-ho bé.

I si tens qualsevol dubte sobre les cobertures de la teva pòlissa de la llar, o vols informació sobre els diferents tipus d’assegurances de viatge truca’ns i en parlem!! En confiança

PerMariàngels

Per què em convé tenir contractada una assegurança d’enterrament?

En la nostra societat, parlar de l’assegurança de decessos és tabú, com tot el que està relacionat amb la mort. No se’n vol parlar… I si d’una cosa podem estar ben segurs és que més tard que d’hora, tots marxarem d’aquest món 🙂

L’assegurança de decessos és un instrument que ens ajuda a estalviar de cara a l’inevitable. De fet, és de les assegurances més antigues que actualment es comercialitzen.

Se’n tenen notícies ja en temps dels babilonis, tot i que va ser durant l’edat mitjana que es van crear les primeres confraries, justament per donar sepultura i acompanyament als confrares difunts. A l’estat, les primeres companyies dedicades a aquest tipus d’assegurança van néixer a Galícia, a principis del segle XX.

Avui en dia, l’assegurança de decessos ha evolucionat bastant. Tot i això, el principal avantatge d’aquestes assegurances continua essent la prestació del servei en el moment de la defunció. El servei es basa en el capital assegurat, que en definitiva serà el que garantirà el servei. Aquest capital varia en funció de la població i de l’edat de l’assegurat. Orientativament es sol assegurar una xifra entre els 4.000€ i els 6.000€.

El cost de l’enterrament que paguen les companyies a les empreses fúnebres és molt més baix que el que paga una persona sense assegurança. I això, és perquè les companyies negocien amb les empreses el cost dels tanatoris, de les esqueles… aconseguint preus molt competitius.

A part de la prestació del servei, s’hi inclouen d’altres serveis com ara l’assistència en viatge, servei psicològic per la família, serveis jurídics o fins i tot dentals o assistencials.

Segons un informe de UNESPA, a l’any 2018 més del 60% dels enterraments van ser atesos per les companyies asseguradores. Una altra xifra interessant és que un 46,6% de la població espanyola té contractada una assegurança de decessos.

D’aquest informe, se n’extreu que Catalunya és dels llocs de l’estat on la contractació d’aquest tipus d’assegurança és més fluixa: a Barcelona el percentatge és del 35% i a Girona baixa fins el 25%. En canvi, paradoxalment és un dels llocs on els enterraments són més cars: al 2018 les províncies amb l’enterrament més car eren Madrid, Barcelona i Girona.

Vist tot plegat, la contractació d’una assegurança de decessos és del tot recomanable:

  • És una manera d’estalviar per un concepte molt concret i que segur que passarà
  • Assegures el cost, de manera que aprofites els preus més econòmics pactats entre les companyies i les funeràries
  • Arribat el moment, la família només s’ha d’ocupar per estar amb els seus i passar el dol. De la resta i de tota la burocràcia, se n’ocupa la companyia
  • A part del servei d’inhumació, hi ha tota una sèrie de serveis molt avantatjosos inclosos i que es poden fer servir des del primer moment: assistència en viatge, assistència jurídica, assistència mèdica i dental…

Si vols tenir més informació sobre aquest producte, veure quins pressupostos hi ha, o saber amb més detall totes les cobertures del contracte, posa’t en contacte amb mi i en parlem #enconfiança

PerMariàngels

De quines assegurances parlarem al 2021?

La pandèmia ens ha fet canviar els hàbits en molts aspectes. També a nivell assegurador. Quines seran les tendències que aniran a l’alça aquest 2021?

  1. La salut ara com ara, és el més important per molta gent. L’amenaça del Covid ens ha fet recordar a tots la importància de tenir i preservar la salut. Per aquest motiu, tots els productes asseguradors relacionats amb la salut sembla que creixeran.
  2. El teletreball s’ha imposat descaradament durant la pandèmia, no només en grans empreses, sinó també en moltes pimes que aposten pel treball en remot. Això farà que els productes de ciberseguretat s’hagin d’adaptar a aquestes noves necessitats de les empreses, on una gran part de la plantilla treballa ara des de casa seva.
  3. La paraula crisi la sentirem i molt, durant el 2021. El què desconeixem a hores d’ara és la intensitat i la durada que tindrà. Les èpoques en crisi són les èpoques en què les assegurances de caució i les de protecció de pagaments adquireixen més protagonisme a nivell empresarial. A nivell d’assegurances per a particulars, les pòlisses de protecció del lloguer tant per a pisos com per a locals, aniran adquirint més importància.
  4. Menys mobilitat. Tot i que disposarem de vacuna, segurament la mobilitat durant el 2021 encara serà reduïda. Malgrat tot, els experts assenyalen que la taxa d’assegurament incrementarà notablement: qui viatgi, ja sigui per plaer o feina, ho farà amb una assegurança de viatge sota el braç.

Caldrà veure com les companyies adapten els seus productes a aquestes noves necessitats. Estarem al cas!

PerMariàngels

Quines paraules defineixen el 2020?

El 2020 serà un any per recordar durant anys. Segur que estem d’acord en què l’aparició del virus del Covid-19 ha marcat un abans i un després en molts d’aspectes de la nostra vida: salut, benestar, economia…

Les 3 paraules que he triat per definir el 2020 són:

Pandèmia

Es defineix com a pandèmia, la propagació mundial d’una nova malaltia.

Pandemia deriva del terme greg “pandemos”: “pan” vol dir “tots” i “demos”, “població”.

L’11 de març del 2020, l’OMS va declarar el nou brot de coronavirus com a “pandèmia”.

Les pandèmies han format part de la humanitat des de fa molts segles. Per trobar indicis de la primera, ens hauríem de remuntar a l’època de l’imperi bizantí. La primera epidèmia de pesta de que es té constància, va produir-se durant el mandat de l’emperador Justinià, i es calcula que van perdre la vida uns 4 milions de persones: hi va haver moments en què el nombre de morts superava els vius.

D’altres pandèmies “famoses” han estat: la pesta negra (que va tenir el seu punt àlgid entre el 1346 i 1353), la de la verola, que es va expandir molt durant el segle XVIII i la grip espanyola (primer cas al març del 1918, a finals de la primera guerra mundial, i que es coneix amb aquest nom, perquè Espanya va ser neutral durant la primera guerra mundial, i la informació sobre el virus corria lliurement, a diferència de la resta de països, que intentaven ocultar les dades sobre la pandèmia). La grip asiàtica es va donar a conèixer al 1957, i en menys d’un any es va propagar per tot el món. Al 1968 es va detectar una variació del virus que provocava la grip assiàtica. Aquest nou virus es va conèixer com Grip de Hong Kong.

La més recent de les pandèmies, i una de les més greus, és la coneguda com el VIH (virus de la Inmunodeficiència Adquirida) o SIDA. Els primers casos es van detectar al 1981. Es calcula que el VIH ha causat uns 25 milions de morts a tot el món.

Crisi

Situació greu o difícil que posa en perill la continuïtat o el desenvolupament d’un procés

El mot crisi fa referència a diferents situacions. Bàsicament, es poden classificar en:

  1. Crisi econòmica
  2. Crisi social
  3. Crisi política
  4. Crisi climàtica o ambiental

Per què la crisi del Coronavirus ha provocat aquest impacte socioeconòmic tan gran?

L’arrel la podem buscar en l’efecte sanitari de la pròpia malaltia, i pels esforços dels diferents països per controlar la seva expansió, que ha provocat la saturació dels sistemes sanitaris. Algunes de les mesures que han aplicat els diferents governs per evitar la propagació del virus han estat: el confinament de la població, l’establiment de quarantenes i tocs de queda , a més a més del tancament d’activitats i comerços considerats “no essencials”, i la cancel·lació o suspensió d’activitats que impliquin aglomeracions de persones.

Aquestes mesures, afegides amb d’altres factors col·laterals, com la guerra comercial entre la Xina i EEUU, els efectes econòmics del Brèxit, la guerra de preus del petroli entre Rússia i Aràbia Saudita o el col·lapse del mercat de valors el 9 de març del 2020, han tingut un impacte directe en els sistemes de salut de tots els països, en la salut mental de les persones, en un increment de la violència domèstica, en l’alimentació, en el medi ambient, en l’educació, el turisme, el trànsit aeri…

Com ens en sortirem?

Resiliència

Capacitat de l’individu per a afrontar amb èxit una situació desfavorable o de risc, i per a recuperar-se, adaptar-se i desenvolupar-se positivament davant les circumstàncies adverses

Aquest és el gran regal que ens ha fet el 2020!!!

I aquesta paraula, és la solució per superar la crisi. Davant d’una situació com la que ens ha provocat el Covid-19, hem d’adaptar-nos-hi i créixer. Totes les situacions de dificultat, han de ser un repte per superar. En tots els àmbits: personal, laboral, social, familiar…

Hem d’exigir als governs polítiques noves per a la nova realitat. A les empreses, que canviin la mentalitat per afavorir el teletreball, la conciliació familiar… A les escoles, que millorin en l’us de la tecnologia aplicada a la nova manera d’ensenyar als nostres fills…

Però qui primer ha de fer el canvi, el més fàcil, és un mateix. Si nosaltres mateixos no intentem canviar la nostra manera de relacionar-nos, de treballar, de cuidar-nos, de poc servirà la resta.

La paraula resiliència implica aprenentatge. Hem de tornar a aprendre. Segurament, començar de zero en molts aspectes. Però la manera com ens hi adaptem, la manera com ho afrontem, condicionarà de ben segur, el nostre futur.

PerMariàngels

Informació de contacte

Si vols contactar amb mi per fer qualsevol consulta o resoldre qualsevol dubte que tinguis sobre assegurances, pots fer-ho de la manera que et vagi millor:

Per telèfon, trucant al despatx al 931 298 049

Enviant un whatsapp al mòbil 667 037 604

Escrivint un mail a info@mcasadellapol.cat

Concertant visita prèvia al despatx del carrer Mallorca, 41 de Malgrat de mar

L’horari del despatx és als matins, de dilluns a divendres de 09:00 a 14:00 i a les tardes, dilluns, dimecres i divendres de 15:00 a 19:00. Però m’adapto a les necessitats de cadascú

PerMariàngels

Ara és el moment

Sembla un eslògan electoral, però en aquest cas, no ho pretén ser.

Amb aquest títol et vull fer reflexionar sobre la importància de tenir protegits correctament els teus béns més preuats. A causa de tot el que hem viscut últimament, ens hem tornat més sensibles a valorar tot allò que tenim i que no volem perdre: la salut, la casa (on hi hem viscut molt més intensament que mai fins ara, segurament) i el futur dels qui més ens estimem, entre d’altres.

A continuació et donaré unes quantes idees que em sembla que et poden ajudar en aquest sentit.

La família

Protegir la família i el seu futur no és fàcil. Hi ha molts factors que poden influir-hi, i molts segurament estan fora del teu control. Ara bé, contractant una assegurança de vida t’assegures que si mai faltes, la teva família no s’hagi de preocupar de pagar la hipoteca o els estudis dels fills, i puguin continuar vivint amb una certa “normalitat”. Si ja tens una assegurança de vida contractada (per “obligació” o no), comprova que està adaptada a les necessitats actuals de la teva família (import i garanties contractades). Un cop decidit el capital que necessites assegurar, busca quines companyies t’ofereixen unes millors condicions (cobertures, serveis addicionals, preu, fraccionament…).

Si tens hipoteca…

Encara que tinguis una hipoteca, pots contractar l’assegurança de vida (i la de la llar) a on et vingui de gust (i si et diuen que et modificaran les condicions, primer caldrà veure què diu el contracte d’hipoteca i segon, fer números perquè fins i tot així, segur que estalvies diners canviant de companyia)

La salut

Mai com ara ens havíem preocupat tant de la nostra salut com a societat. Durant aquestes dures setmanes, el sistema sanitari i el sector assegurador han estat a l’alçada que els tocava i més. Malauradament, com a conseqüència, les llistes d’espera en el sector públic s’estan allargant encara més. Per altra banda, les companyies asseguradores han posat en marxa sistemes de telemedicina i assistència remota, per donar un servei encara més eficient als seus assegurats. És per això (i més) que és interessant valorar la possibilitat de contractar una assegurança de salut privada, si és que encara no la tens. N’hi ha de molts tipus: des d’assegurances dentals, passant per assegurances de serveis ambulatoris (especialistes i mitjans de diagnosi en consulta) fins a les assegurances de serveis integrals (amb especialistes, intervencions i hospitalització).

Quan busquis una mútua

No et fixis només en el preu; mira quines cobertures et dóna cada producte, el tipus de quadre mèdic, si hi ha copagaments o no, quins mitjans de diagnosi, tractaments o pròtesis estan coberts, si s’hi inclouen noves tecnologies i si hi ha serveis addicionals (bucodental, podologia…)

Casa teva

La llar és una de les inversions més grans que fem al llarg de la nostra vida. Han calgut molts d’esforços (i segurament no només econòmics) per aconseguir transformar una casa qualsevol en la teva. Per aquest motiu, cal protegir-la el millor possible davant dels majors riscos possibles (incendi, robatori, fenòmens atmosfèrics, danys per aigua…). Una bona assegurança de la llar et dona la tranquil·litat de saber que en cas d’un sinistre, la companyia et pot reparar el dany o compensar la pèrdua econòmica que tinguis. És important determinar bé els capitals assegurats (sobretot del contingut), per evitar infra-assegurança. Siguis propietari o llogater, et convé assegurar la teva casa.

I quan comparis…

Mira quines cobertures i serveis addicionals et dóna cada companyia, perquè n’hi ha molts que segurament et sorprendran: assistència en viatge, control de plagues, orientació mèdica telefònica, assessorament informàtic, servei de bricolatge…

Estic a la teva disposició per ajudar-te a triar quins productes asseguradors s’adapten millor a les teves necessitats. Sense cap compromís. En confiança.

PerMariàngels

Cap a una nova realitat

Fa pocs dies que Capgemini ha publicat l’estudi “Covid-19 i el consumidor de serveis financers”, amb l’objectiu d’analitzar en quina mesura la pandèmia està canviant els hàbits de consum respecte als serveis de banca i assegurances, i així mateix, identificar quines seran les tendències que marcaran les empreses d’aquests sectors.

Amb aquesta intenció, a primers d’abril del 2020 va dur a terme una enquesta a més de 11.200 consumidors d’onze països, entre els quals hi havia Espanya.

Les principals conclusions de l’estudi són:

  1. Increment de les transaccions de pagament digitals, que es mantindran a l’alça després de la crisi
  2. Acceleració en l’adopció dels canals digitals, tot i que encara hi haurà cert interès per anar a les sucursals físiques
  3. Orientació del consumidor cap a l’estalvi i la seguretat: una inclinació més gran en contractar assegurances de tot tipus, especialment assegurances de vida, en el cas espanyol. En l’estalvi, la tendència és contractar productes d’inversió de baix risc i de caràcter sostenible
  4. Alta sensibilitat cap al servei: la manera en què s’atengui al client durant la crisi, condicionarà la fidelitat del consumidor cap a l’empresa

La pandèmia ens fa posar les piles al sector assegurador. Des de les companyies, que han de donar facilitats als clients per afrontar els pagaments en un període en què la liquiditat és (i serà) molt baixa, adaptar-se als nous canals de comunicació amb els clients, dissenyar productes d’acord amb les noves necessitats (pay per use, per exemple) fins als propis mediadors que hem d’estar més que mai, al costat del client per detectar les seves noves necessitats i oferir-los alternatives.

Ens encaminem cap a una nova realitat, on cada vegada farem més transaccions econòmiques des del mòbil, però a la vegada, valorarem més l’atenció personalitzada. Una nova realitat que demana més empatia, servei, seguretat, confiança, sostenibilitat amb el medi ambient i sobretot, adaptació i personalització. Estarem a l’alçada?

PerMariàngels

Ciberdelinqüència

És increïble, però cert. Malgrat la difícil situació que estem vivint a tot el món, els intents d’estafa per part de ciberdelinqüents estan proliferant més que mai.

Només en el passat mes de març, s’han registrat més de 10.000 dominis que inclouen paraules o termes relacionats amb el coronavirus, i que tenen per objectiu algun intent d’estafa. Per exemple: mentir per intentar convèncer a l’internauta de donar diners per a la investigació en la lluita contra el virus, programes informàtics que ataquen directament a les bases de dades sanitàries per bloquejar-les i demanar un rescat per alliberar-les…

Com a usuaris individuals, no estem exempts d’aquests ciberperills, i encara més avui en dia, en què passem moltes més hores connectats des de casa, bé tele-treballant, bé per oci.

Per altra banda, els negocis estan cada vegada més connectats a la xarxa (molts ja ho estan al 100%). Això fa que els riscos d’un ciberatac siguin molt més grans: robatoris de bases de dades, pèrdues de contrassenyes, virus informàtics, correus electrònics fraudulents… Són tipus de ciberdelinqüència que cada dia són més habituals. De fet, el 75% de les empreses han patit algun tipus d’atac cibernètic, amb un cost mitjà de 75.000€.

Quins consells podem seguir per protegir-nos davant d’aquests riscos?

  • Actualitzar sempre que es pugui el sistema operatiu dels equips informàtics i tenir actualitzat l’antivirus
  • No executar programes dels que no en coneixem la procedència, ni instal·lar programari sospitós
  • Augmentar la seguretat de la nostra xarxa sense fils, instal·lant i canviant sovint la contrasenya, i intentar evitar l’accés a xarxes de wifi públiques
  • No guardar dades sensibles (laborals, historials clínics…) en els nostres dispositius personals connectats
  • Quan usem el núvol, estar segurs que el nostre proveïdor té activats els protocols de seguretat correctes
  • No revelar dades personals a través de les xarxes socials. Més de la meitat de les ciberamenaces registrades pels cossos de seguretat tenen el seu orígen en les xarxes socials
  • Desconfiar sempre dels missatges telefònics o de correu electrònic que rebem, dels quals no en coneguem la seva procedència
  • Ignorar les crides que rebem quan se’ns indica que el nostre ordinador o mòbil està infectat per un virus, encara que sembli que vinguin de Microsoft o Apple
  • No connectar-se a la banca online des de xarxes mòbils obertes o ordinadors que no siguin els nostres
  • Instal·lar un anti-virus al mòbil, sobretot si el fem servir per rebre codis d’autoritzacions bancàries
  • Quan haguem de realitzar transaccions o donar dades personals a través d’una web, comprovar que l’adreça comença per https:
  • Usar la configuració de privacitat per a qualsevol aplicació, dispositiu o servei que s’utilitzi

A la web del cos dels mossos d’esquadra hi ha una sèrie de consells molt interessants per millorar la nostra seguretat mentre naveguem per la xarxa. Podeu accedir-hi aquí

Solucions per a la ciberprotecció d’empreses

La majoria de companyies asseguradores ofereixen productes especials de ciberseguretat per protegir qualsevol tipus de negoci: des d’un comerç fins a una pime. Quines cobertures són les més habituals en aquest tipus de producte?

  • Pèrdua de dades
  • Responsabilitat Civil davant de reclamacions de tercers, per violació de privacitat, error en seguretat o continguts digitals
  • Serveis preventius d’anàlisi de vulnerabilitats
  • Vigilància de seguretat digital
  • Gestió d’incidents de seguretat
  • Pèrdua de beneficis a causa del ciberatac
  • Danys propis (reparació de sistemes, pagament del cost del rescat, robatori d’identitat, dany reputacional)
  • Procediments regulatoris (sancions i multes de l’organisme regulador i cobertura de despeses de notificació per violació de privacitat)
  • Extensió dels serveis als tele treballadors perquè puguin continuar treballant des de casa amb la mateixa seguretat que al lloc habitual

Els riscos associats a internet són molts i molt variats, i cada dia en surten de nous. Per aquest motiu, és molt important prendre nota dels consells anteriors i no baixar mai la guàrdia.

I si a més a més tens un negoci, cal que valoris seriosament la possibilitat de contractar una assegurança per protegir-lo encara millor. Parlem-ne, segur que trobem l’opció que s’adapta millor a les teves necessitats.

PerMariàngels

Coronavirus i assegurances

La pandèmia del coronavirus ens ha fet frenar en sec, i canviar de la nit al dia, les nostres rutines habituals. La majoria estarem confinats a casa durant molts de dies encara, la majoria de comerços han hagut d’abaixar la persiana (deixant de generar ingressos) i moltes de les empreses, han hagut d’enviar els seus treballadors a l’atur temporalment.

Davant d’aquesta situació, quina és la posició del sector assegurador?

Des de la patronal UNESPA (que aglutina el 98% del volum de primes), s’ha demanat al govern, que malgrat l’estat d’alarma decretat, es puguin atendre les urgències que sorgeixin durant aquestes setmanes.

Però el decret d’alarma indica molt clarament quines són les circumstàncies d’emergència o situació de força major, i aquestes es limiten a actuacions que tinguin a veure, a la llar, al comerç o a l’empresa, amb subministraments d’aigua, llum, electricitat, telecomunicacions o bé per garantir l’habitabilitat de l’habitatge. Per tant, tot i que les companyies segueixen oferint els seus serveis d’assistència, aquesta es veu minvada a situacions exclusivament, d’emergència.

Pel què fa a les assegurances d’auto, l’assistència en viatge es limitarà, mentre duri l’estat d’alarma, a la prestació del servei de grua i al retorn del conductor (i ocupants, si n’hi ha) al seu domicili. En cas d’accident, les cobertures tan a tercers com a tot risc, es mantenen invariables.

En quant a les assegurances de vida, cal mirar les exclusions de cada contracte, però per norma general, fins ara, la majoria de pòlisses no tenien en compte les pandèmies o epidèmies com a causa de no cobertura. El que està per veure, són les normes de contractació que posarà cada companyia a partir d’ara. Per aquest motiu, jo us recomanaria que de moment, no prenguéssiu cap decisió referent una possible anul·lació d’un contracte d’assegurança de vida. Espereu-vos a veure com va evolucionant tot plegat, millor.

Si teniu contractada una assegurança de salut, utilitzeu sempre que pugueu les aap que inclouen videotrucades amb els especialistes de la companyia. Això evitarà desplaçaments al centre mèdic. Mentre duri l’estat d’alarma, els serveis sanitaris privats estan sota la tutela de l’estat. No obstant, si us trobeu amb una emergència vital, truqueu a la companyia perquè us enviin una ambulància.

En quant a la prestació del servei de les assegurances de decessos, els protocols han canviat per la pandèmia. El certificat de defunció ha d’indicar la causa de la mort, perquè en cas que sigui a causa del Covid-19, els protocols a seguir són molt més estrictes. S’han eliminat funerals i els comiats es faran en la més estricta intimitat, seguint les recomanacions del Ministeri de Salut.

En tot cas, i davant de qualsevol incidència o dubte que tingueu, poseu-vos en contacte amb el vostre mediador.

Cuideu-vos!

PerMariàngels

Conceptes clau en les assegurances d’incapacitat temporal (ILT)

Les assegurances de baixa per malaltia o accident (ILT) estan especialment dirigides als treballadors autònoms, tot i que les pot contractar qualsevol persona treballadora.

Es poden contractar per assegurar la baixa per malaltia, per accident o per qualsevol causa.

Les pot contractar el propi treballador (autònom o no), o bé l’empresa, assegurant als treballadors que decideixi.

Bàsicament hi ha dues modalitats de contractació:

  1. Renda clàssica, en la que la companyia indemnitza una quantitat diària per cada dia que l’assegurat estigui de baixa
  2. Renda baremada, en la que la companyia indemnitza una quantitat determinada en funció de la malaltia o accident que pateixi (independentment dels dies que estigui de baixa i pactada en el barem del producte)

A part d’aquestes dues modalitats, hi ha companyies que han dissenyat productes combinant les dues opcions.

Un concepte clau en aquest tipus de producte és el de la franquícia, que són aquells primers dies de la malaltia que no donen dret a indemnització. La franquícia habitual en aquest tipus de producte sol ser de 7 dies, però es poden pactar menys dies o més, en funció de les necessitats de cadascú.

Cal tenir en compte també que per contractar aquest tipus d’assegurança s’ha de complimentar un qüestionari de salut, motiu pel qual s’han de tenir en compte, abans de contractar, les possibles pre-existències (malalties o dolències prèvies a la contractació).

Un altre aspecte important que cal valorar és l’existència o no de carències, és a dir, el període de temps en el qual les cobertures de la pòlissa estan en suspens.

I per acabar, és del tot necessari saber la durada de la prestació. En el cas de la opció baremada, aquesta vindrà condicionada pel barem (en funció de cada malaltia o dolència, la companyia indica quants de dies es cobren, independentment dels dies que s’estigui de baixa). Però en el cas de la modalitat clàssica, normalment es pot escollir si la durada és de 6 mesos, un any o 18 mesos.

Per tant, quan comparem diferents opcions, cal tenir molt clars aquests conceptes per poder escollir el producte que millor s’adapti a les nostres necessitats.