És increïble, però cert. Malgrat la difícil situació que estem vivint a tot el món, els intents d’estafa per part de ciberdelinqüents estan proliferant més que mai.
Només en el passat mes de març, s’han registrat més de 10.000 dominis que inclouen paraules o termes relacionats amb el coronavirus, i que tenen per objectiu algun intent d’estafa. Per exemple: mentir per intentar convèncer a l’internauta de donar diners per a la investigació en la lluita contra el virus, programes informàtics que ataquen directament a les bases de dades sanitàries per bloquejar-les i demanar un rescat per alliberar-les…
Com a usuaris individuals, no estem exempts d’aquests ciberperills, i encara més avui en dia, en què passem moltes més hores connectats des de casa, bé tele-treballant, bé per oci.
Per altra banda, els negocis estan cada vegada més connectats a la xarxa (molts ja ho estan al 100%). Això fa que els riscos d’un ciberatac siguin molt més grans: robatoris de bases de dades, pèrdues de contrassenyes, virus informàtics, correus electrònics fraudulents… Són tipus de ciberdelinqüència que cada dia són més habituals. De fet, el 75% de les empreses han patit algun tipus d’atac cibernètic, amb un cost mitjà de 75.000€.
A la web del cos dels mossos d’esquadra hi ha una sèrie de consells molt interessants per millorar la nostra seguretat mentre naveguem per la xarxa. Podeu accedir-hi aquí
La majoria de companyies asseguradores ofereixen productes especials de ciberseguretat per protegir qualsevol tipus de negoci: des d’un comerç fins a una pime. Quines cobertures són les més habituals en aquest tipus de producte?
Els riscos associats a internet són molts i molt variats, i cada dia en surten de nous. Per aquest motiu, és molt important prendre nota dels consells anteriors i no baixar mai la guàrdia.
I si a més a més tens un negoci, cal que valoris seriosament la possibilitat de contractar una assegurança per protegir-lo encara millor. Parlem-ne, segur que trobem l’opció que s’adapta millor a les teves necessitats.
Quant a l'autor