A l’hora de contractar l’assegurança per al teu vehicle, hi ha tres aspectes fonamentals que s’han de tenir en compte:
1. Les cobertures que volem contractar. Si el cotxe és nou i el fem servir habitualment, segurament ens interessarà contractar una assegurança a tot risc (amb franquícia o sense). Una de les raons és que en cas d’accident, si tenim el vehicle assegurat a tot risc, no ens haurem d’esperar a tenir la conformitat de la companyia contrària per reparar-lo. I si necessitem el cotxe diàriament, aquesta és un aspecte molt important a tenir present. Si no volem contractar una assegurança a tot risc, però volem assegurar el robatori (i els danys per robatori), podem contractar una assegurança a tercers ampliada. I si amb una assegurança bàsica ja en tenim prou, us aconsellem que com a mínim, assegureu els vidres, ja que per la diferència de prima, surt a compte assegurar-los, i si mai s’esquerda una lluna o bé tenim un impacte al parabrises, la reparació està coberta gratuïtament. Les vegades que calgui.
2. L’assistència en viatge que ens està oferint la companyia. Si l’assistència en viatge és només al vehicle o també a les persones (viatgin o no amb el cotxe assegurat), si l’assistència en carretera té franquícia o bé és des del quilòmetre zero, si s’inclouen cobertures àmplies o només les bàsiques… És en aquests detalls on podem trobar les diferències entre una companyia low-cost i una tradicional.
3. El servei post-venda, per gestionar la pòlissa o bé en cas de sinistre. El que inicialment ens pot semblar un preu econòmic es pot transformar en una fortuna si hem de fer 4 trucades al telèfon 902 de la companyia perquè hem tingut un accident o bé volem modificar les cobertures de la pòlissa. Contractant la pòlissa d’automòbil amb un mediador, te n’oblides de fer trucades al tramitador de la companyia. És el teu mediador qui farà totes aquestes gestions per tu, oferint-te un assessorament i consell professionals i una gestió eficient en cas de sinistre.
Quant a l'autor